Ciclismul ar putea preveni pana la 34.000 de boli, spune un studiu

Un nou studiu arata ca ciclismul ar putea preveni pana la 34.000 de boli care ameninta viata, pana in 2040.

O dublare a numarului ciclistilor din marile orase a fost un proiect ambitios, insa sustenabil, conform Sustrans. Intre 2001 si 2001, numarul ciclistilor din Bristol s-a dublat, iar in orasul spaniol Sevillia, acesta a crescut de la 5.000 la 72.000, intre 2006 si 2012.

Se urmareste ca numarul ciclistilor sa se dubleze de la an la an, pana in 2040. Prin acest lucru, 628 de morti ar putea fi prevenite, in fiecare oras, in fiecare an, conform unui studiu facut de catre Sustrans. Diabetul, cancerul de san si depresia se numara printre cele 34.000 de boli care ar putea fi prevenite prin cresterea numarului de ciclisti din Marea Britanie. Mai mult, aceasta crestere ar putea ajuta NHS sa economiseasca pana la 319 milioane de lire!

Xavier Brice, seful executiv de la Sustrans sustine: „Raportul nostru ofera 34.000 de motive pentru care guvernul din Marea Britanie ar trebui sa prioritizeze investitia in ciclism. Fiecare parte din tara se confrunta cu inactivitatea fizica si o criza de obezitate, motiv pentru care cei responsabili de decizii ar trebui sa ia in considerare aceasta solutie.”

Preventia este mai buna decat tratarea – aceasta este o mantra adeseori repetate de ministrii Sanatatii din Marea Britanie, insa nu ar trebui sa lasam doar NHS sa se ocupe de aceasta criza. De aceea ar trebui sa se ia in considerare preventia si de alte organisme si sa se ofere fonduri mai mari pentru dezvoltarea ciclismului.”, a mai declarat acesta.